Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی امانی رئیس سابق دفتر حفاظت از منافع ایران در مصر و کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با تنش‌های اخیر در بیت‌المقدس و مسجدالاقصی گفت: تقریبا بعد از شروع تحولات سوریه مساله فلسطین در جهان عرب و جهان اسلام به دلیل نوع عملکرد گروه‌های مدعی اسلام‌گرایی در منطقه و سوریه، تحرکات ضد صهیونیستی رو به کاهش بود و مساله فلسطین به گونه‌ای رو به فراموشی رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تحولاتی که در شش‌ماهه اخیر در مساله فلسطین رخ داده از جمله ششمین کنفرانس بین المللی فلسطین در تهران که در اسفند سال گذشته برگزار شد، تاثیر بسیار زیادی در انتقال مساله فلسطین از حالت انزوای تحمیلی به حرکتی مورد حمایت کشورهای اسلامی و غیراسلامی داشته است. تحولات اخیری که در کرانه باختری و مسجد الاقصی روی داده این نوید را به کسانی که موضوع فلسطین را مهم می‌شمردند می‌دهد که فلسطین مجددا به عنوان موضوع درجه اول جهان اسلام مطرح خواهد شد.

امانی در خصوص تعلیق روابط تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم صهیونیستی در پی حوادث اخیر مسجد الاقصی گفت: واضح است که هر جریان سازش‌کار در جهان عرب خصوصا در فلسطین مورد حمایت کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی قرار می‌گیرد ولی در ادامه مسیر به دلیل ویژگی دور بودن از حق‌طلبی و نادیده گرفتن بخشی از حقوق فلسطینیان به شکست دچار می شود و از درون آن‌ها جریانات ضد صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی متولد می‌شود. محمود عباس بعد از تجربه طولانی و آزمودن مکرر تعامل با رژیم صهیونیستی برای به دست آوردن حداقل هایی از حقوق فلسطینیان مجددا سرخورده از همکاری مثبت اسرائیل تغییر جهت می‌دهد؛ موضوعی که در رهبران فلسطینی مشترک است که سابقه آن در دوره «یاسر عرفات» و برخی دیگر از رهبران فلسطینی که در تلاش برای گرفتن برخی از حقوق فلسطینیان از اسرائیل بوده و به دلیل پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به تعهدات خود ناامید شده‌اند نیز دیده می‌شود.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص احتمال بازگشت مجدد محمود عباس و تشکیلات خودگردان فلسطین به سوی اسرائیل پس از آرام شدن اوضاع تصریح کرد: همه فلسطینیان به یک موضوع اعتقاد دارند و آن ماهیت تجاوزگر رژیم صهیونیستی است و مساله سازش با فلسطینیان، اعراب، مسیحیان و مسلمانان در ادبیات صهیونیست‌ها و در ساختار رژیم صهیونیستی جایی ندارد. صهیونیست‌ها به دنبال ایجاد یک کشور یهودی در فاصله بین نیل تا فرات هستند که ریشه در اصول ادعایی آن‌ها دارد. بنابراین اگر در مقاطعی به دنبال اعطای امتیازاتی به فلسطینیان هستند، از آن صرفا می‌توان به عنوان یک امر تاکتیکی یاد کرد و در این مسیر توانسته‌اند برخی رهبران فلسطینی را فریب دهند. تجربه‌های تاریخی حکم به این می‌کند که دیگر رهبری از رهبران فلسطینی فریب‌کاری صهیونیست ها را نپذیرد ولی در عین حال در چارچوب داد و ستدهای سیاسی هر امری متصور است و رهبران فلسطینی از این قاعده مستثنی نیستند. به این معنا که بازگشت امثال محمود عباس و رهبران فلسطینی به مذاکرات به اسرائیل امری است که ممکن است بارها و بارها تکرار شود.

این کارشناس مسائل فلسطین در رابطه با قطع همکاری‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی در ادامه مسیر قطع روابط سیاسی و ترک مذاکرات صلح عنوان کرد: صهیونیست‌ها به دنبال پراکنده‌ کردن گروه‌های فلسطینی بوده و برای اسرائیل فرقی ندارد که این پراکندگی در جناح سازش‌کار روی دهد یا درون جناحی که قائل به مقاومت است. اسرائیل طوری خودمختاری محمود عباس را در کرانه باختری و حتی حماس را در غزه شکل داده‌ است که آنها لاجرم محتاج به صهیونیست‌ها باشند. از طرفی رژیم صهیونیستی و کشورهای همسو با این رژیم نیز تلاش می‌کنند اختلافات بین حماس و فتح و رهبران دو منطقه فلسطینی‌نشین در کرانه باختری و نوار غزه را تشدید کرده و مانع از همکاری آن‌ها شوند چرا که همکاری میان این دو گروه با منافع اسرائیل منافات دارد. سنگ‌اندازی صهیونیست‌ها و استفاده از فشارهای بین‌المللی و منطقه‌ای همچون موضوع قطر که خواستار قطع رابطه کشورها با گروه‌هایی همچون حماس که راه مقاومت را بر‌گزیده‌اند، بخشی از پروژه رژیم صهیونیستی است که با حمایت برخی از کشورهای غربی و عربی در منطقه در جریان است.

امانی درباره احتمال آغاز مقاومت مسلحانه و یا آغاز موج جدید انتفاضه در فلسطین خاطر نشان کرد: در سرزمین‌های اشغالی همواره حرکت‌های جدیدی متولد شده‌اند که در راستای احقاق حقوق فلسطینیان فعال بوده‌اند. آغاز مقاومت مسلحانه در کرانه باختری با توجه به وقایعی که از چند ماه قبل شاهد آن هستیم، در حال تحقق است. گرچه با وجود تصور حکومت تشکیلات خودگردان فلسطین بر این منطقه پیش‌بینی این امر کمی دور از ذهن است ولی همین وضعیت در مناطق دیگر فلسطینی که در حال مقاومت هستند وجود دارد. این حرکات مسلحانه زمانی که حرکات مبتنی بر صلح به جایی نرسد آغاز خواهد شد و قاعدتا با گذشت سه دهه از آغاز مسیر سازش برخی از رهبران فلسطینی با اسرائیل و بی فایده بودن آنها برای تحقق آرزوهای ملت فلسطین و همچنین دستاوردهای بسیار ناچیز این مسیر و با توجه به اینکه خیلی از مقدرات مناطق فلسطینی نشین از جمله برق و سوخت در اختیار صهیونیست ها قرار دارد تصوری از استقلال و حاکمیت فلسطینیان بر اراضی خود امری مخدوش است. در همین چارچوب وقتی امیدها برای تشکیل حکومتی مستقل در فلسطین روشن می‌شودU حرکات انقلابی به جریان می‌افتد و در جای جای فلسطین شاهد آثار آن هستیم.

رئیس سابق دفتر حفاظت از منافع ایران در مصر در خصوص نزدیک شدن گروه‌های فلسطینی قائل به سازش و گروه‌های قائل به مقاومت به یکدیگر افزود: اختلافات میان گروه‌های فلسطینی امری طبیعی است که میان همه گروه‌های سیاسی وجود دارد و باید در فضایی دموکراتیک حل شود. با توجه به دو پارگی سرزمین‌های فلسطینیان و وضعیت سیاسی حاکم بر دو منطقه امکان اتحاد جریان‌های فلسطینی و با توجه به امکانات میدانی بسیار سخت به نظر می‌رسد. به هر حال با توجه به تحولات روی داده باید به این موضوع اعتراف کرد که بین مجموعه‌هایی که در فکر پذیرش موجودیت اسرائیل هستند و گروه‌هایی که به دنبال تثبیت حاکمیت فلسطینی‌ها بر سرزمین‌های اشغالی است، فرق زیادی وجود دارد. برخی مدعی هستند که وجود صهیونیست‌ها واقعیتی است که قابل انکار نیست و باید با آن‌ها تعامل کرد در حالی که جریان دیگر آن ها را فاقد مبانی حقوقی برای سکونت و وجود در منطقه می‌دانند. اما امری که احتمال وقوع آن زیاد است، اعتماد به صهیونیست‌ها برای دست یافتن به حداقل‌های سازش در حال رنگ باختن است و این می‌تواند به وجود آورنده و مشوق حرکت های انقلابی جدید باشد.

وی در خصوص احتمال حمله و اقدام نظامی صهیونیست‌ها علیه فلسطینیان تصریح کرد اسرائیل تاکنون چندین بار طعم جنگ با فلسطینیان خصوصا در نوار غزه را چشیده است. با توجه به نحوه مقاومت جریان‌های مقاوم در مقابل اسرائیل و تجربه جنگ‌های گذشته اسرائیل نباید قاعدتا اشتباه جنگ مجدد با فلسطینیان را تکرار کند چرا که اعتبار نظامی و میدانی خود را بیش از پیش از دست خواهد داد. شکست رژیم صهیونیستی در چهار جنگ اخیر خود علیه باریکه غزه سابقه و توان نظامی مورد ادعای این رژیم را کاملا زیر سوال برده است. اما آنچه در کرانه باختری در حال روی دادن است توانایی اسرائیل را نسبت به قبل به‌شدت کاهش خواهد داد. بنابراین شعله‌ور شدن دوباره آتش جنگ و درگیری میان صهیونیست‌ها و جریان مقاومت منطقی به نظر نمی‌رسد. از سوی دیگر رژیم صهیونیستی در طول شش سال اخیر تصور می‌کرد که توانایی قطع محور مقاومت را با استفاده از گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه را دارد تا ارتباط زمینی بین ایران، عراق، سوریه و لبنان را قطع کنند که این موضوع نیز محقق نشده است. محور مقاومت در جریان در این سال‌ها نه تنها تضعیف نشد بلکه توانایی و امکانات آن از جمله تجهیزات موشکی آن‌ها افزایش نیز یافته است. عقل اقتضا می‌کند با توجه به شرایط موجود و با توجه به تجربه‌های گذشته، صهیونیست‌ها نباید اقدام سابق خود در حمله به مناطق فلسطینی‌نشین را تکرار کنند؛ زیرا که نتیجه حتمی آن شکست مفتضحانه است.

این دیپلمات با سابقه در رابطه با رویکرد ایران در برخورد با وقایع مربوط به فلسطین و اسرائیل و همچنین برخورد جمهوری اسلامی با گروه‌های فلسطینی تاکید کرد: نگاه ایران به مساله فلسطین یک نگاه مقطعی و مرتبط با تحولات زود گذر نیست که همین امر ویژگی ممتاز جمهوری اسلامی ایران در منطقه است. ممکن است هر گروه طرفدار ایران یا کشوری که با ایران روابط خوبی دارد به دلایل سیاسی مختلف در مقاطعی از جمله تحت تاثیر تهدیدها و تطمیع‌های دشمنان از مواضع ایران دور شود. اما نکته مهم این است که جمهوری اسلامی ایران به این رویدادهای به عنوان اصول ثابت در روابط نگاه نمی‌کند، به همین دلیل به رغم تلاش‌های موجود برای ضربه زدن به مقاومت شاهد این هستیم که حمایت از مقاومت در منطقه در حال رشد است. مقاومت ایران در منطقه باعث شده است که ما به رغم نقشه کاملا طراحی شده محور غربی-عربی-عبری، تشکیل یک کشور افراطی به نام داعش را شاهد نباشیم در حالی که در دوره‌ای این امر در برخی از کشورهای منطقه به عنوان امری تحقق یافته در نظر گرفته می‌شد که یکی از وظایف آن قطع محور مقاومت و ایجاد مزاحمت برای مقاومت بود. بنابراین اگر گروه و یا کشورهایی که در مقاطعی مواضعی خلاف مواضع ایران اختیار کرده‌اند، جمهوری اسلامی ایران نیز سعی کرده که با کرامت از کنار این امر گذر کند و نگاه خود را به منافع بلند مدت و استراتژیک در منطقه ببندد که همین امر باعث پیروزی ایران در منطقه شده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۸۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی

بین الملل تابناک: حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو، نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی، اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل، حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی و حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو

مقاومت اسلامی عراق از حمله موشکی به تل‌آویو و نقاط دیگری در سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

 مقاومت اسلامی عراق در ادامه عملیات‌های ضدصهیونیستی خود در واکنش به جنایات جنگی اسرائیل در غزه، بامداد جمعه خبر داد به سه نقطه در سرزمین‌های اشغالی حمله کرده است. 

جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در حالی وارد دویست‌ودهمین روز خود شده که در پی آن حدود ۳۵ هزار نفر از مردم این باریکه شهید شده‌اند که اغلب آن‌ها کودکان و زنان هستند. 

مقاومت اسلامی عراق در بیانیه نخست خود اعلام کرد با موشک کروز به هدفی مهم در بئرالسبع واقع در جنوب فلسطین اشغالی حمله کرده است. 

مقاومت عراق در بیانیه دوم خود اعلام کرد با موشک‌های کروز به ۲ هدف مهم در تل‌آویو حمله کرده است؛ حمله‌ای که المیادین آن را اولین حمله به پایتخت رژیم صهیونیستی از خاک عراق توصیف کرده است. 

صابرین‌نیوز به نقل از منابع آگاه نوشت مقاومت عراق مرکز جاسوسی «گلیوت» متعلق به موساد در تل‌آویو را هدف قرار داده است.

مقاومت عراق در بیانیه سوم‌خود نیز از حمله با «سلاح مناسب» به یک هدف مهم در بحرالمیت خبر داد. 

مقاومت عراق همچنین ویدئویی از شلیک موشک‌های کروز به سمت بئرالسبع و تل‌آویو را منتشر کرد. 

نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی

نتایج نظرسنجی جدید موسسه راسموسن نشان می‌دهد که ۴۱ درصد از رای‌دهندگان آمریکایی وقوع یک جنگ داخلی در پنج سال آینده را محتمل می‌دانند.

نتایج این نظرسنجی پنجشنبه منتشر شد و نشان می‌دهد ۴۹ درصد از رای‌دهندگان وقوع جنگ داخلی در آمریکا را غیرمحتمل دانسته و ۱۰ درصد نیز اعلام کردند که در این باره مطمئن نیستند.

به نوشته دیلی میل، ۴۱ درصد از رای‌دهندگانی که وقوع جنگ داخلی در پنج سال آینده را محتمل می‌دانند معادل ۱۰۶ میلیون نفر از جمعیت آمریکاست.

این نظرسنجی ماه گذشته میلادی با پرسش از هزار و ۱۰۵ رای‌دهنده آمریکایی انجام شد و نشان داد که زنان، جوانان و آمریکایی‌هایی غیرسفیدپوست بیش از سایرین نگران وقوع جنگ داخلی هستند.

موسسه راسموسن اعلام کرد که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چشم‌انداز وقوع جنگ داخلی در این کشور نزدیک‌تر شده است زیرا رقابت میان جو بایدن و دونالد ترامپ در انتخابات باعث ایجاد شکاف میان رای‌دهندگان شده است.

در چنین شرایطی، آمریکایی‌ها نگران تکرار جنگ داخلی هستند که از سال ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ در آمریکا رخ داد.

راسموسن گفت که بحث درباره بروز جنگ داخلی در آمریکا پس از اکران فیلم سینمایی جدید «جنگ داخلی» بیشتر شده است. این فیلم اکشن سیاسی یکی از فیلم‌های پرفروش حال حاضر آمریکاست.

گروه‌های جدایی‌طلب در آمریکا معتقدند که این فیلم گزارش تامل‌برانگیزی درباره بروز خشونت و هرج و مرج در ایالات متحده در آینده نزدیک است.

اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل

یک رسانه آمریکایی عصر روز (پنج‌شنبه) از تعلیق مبادلات تجاری میان ترکیه و رژیم صهیونیستی در نتیجه تداوم جنایات تل‌آویو در غزه خبر داد.

 بلومبرگ در این باره گزارش داد: ترکیه تجارت با اسرائیل را به حال تعلیق درآورده است.

در همین راستا، «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفت: اردوغان با بستن بنادر به روی واردات و صادرات اسرائیل، توافقات را زیر پا می‌گذارد.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی افزود: مذاکره فوری برای یافتن جایگزینی برای تجارت با ترکیه را با همه طرف‌ها در کابینه انجام دادم.

همزمان با اغاز تجاوزات به نوار غزه اختلافات میان ترکیه و رژیم صهیونیستی که پیشتر روابط خود را عادی‌سازی کرده بودند، بالا گرفت و جنگ لفظی میان مقامات ۲ طرف شکل گرفت.

حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی

گروه مقاومت اسلامی بحرین موسوم به «سرایا الاشتر» (گروهان‌های الاشتر) حمله پهپادی به فلسطین اشغالی خبر داد.

این نخستین بار است که گروه مقاومت بحرین موسوم به سرایا الاشتر به اسرائیل حمله می کند.

گروه‌هان‌های الاشتر (سرایا الاشتر) به عنوان گروه مقاومت اسلامی بحرین تصاویری از حمله پهپادی به ساختمان شرکت حمل و نقل «تراک نت» در بندر ایلات خبر داد.

شرکت تراک نت پس از محاصره دریایی بندر ایلات از سوی یمنی‌ها، اقدام به انتقال زمینی کالا از بنادر کشورهای عربی خلیج فارس به فلسطین اشغالی کرده است.

حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق

منابع رسمی سوریه بامداد جمعه گزارش دادند که حمله رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق تاکنون هشت زخمی برجای گذاشته است.

 یک مقام نظامی سوری به خبرگزاری رسمی سوریه؛ سانا گفت: حوالی ساعت ۲۲ و ۵ دقیقه پنجشنبه به وقت محلی دشمن اسرائیلی با چند فروند موشک از سوی جولان اشغالی به برخی از مراکز در اطراف دمشق حمله کرد.

این مقام نظامی که به نام وی اشاره نشده است، افزود این حمله موجب زخمی شدن هشت نظامی سوری شد و خسارت‌های مادی نیز داشته است.

«دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب تأیید کرد که این رژیم جنوب سوریه را با موشک هدف قرار داده است.

 

 

دیگر خبرها

  • آیا « راه حل دو کشوری » میان فلسطین و اسرائیل ممکن است؟/ چالش های پیش روی کشور مستقل فلسطین چیست؟
  • اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند
  • نتانیاهو به دنبال به شکست کشاندن مذاکرات است
  • «یحیی سنوار» با رهبران گروه‌های فلسطینی در خارج در تماس است
  • مقاومت اسلامی بحرین با حمله پهپادی به اسرائیل برای اولین بار+ فیلم
  • مقاومت اسلامی بحرین با حمله پهپادی به اسرائیل اعلام موجودیت کرد + فیلم
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • حمله پهپادی گروه بحرینی به اسرائیل
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین
  • جزئیات جدید توافق سه مرحله ای حماس و اسرائیل منتشر شد/شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید